* Bu hamur yemeğine Azeriler, Ahıskalılar, Tatarlar, Iğdırlılar, Sivaslılar, Ermeniler vb. sahip çıkıyor. Çok sevilen bir yemek.
*un, su, tuz ile kulak memesi yumuşaklığında hamur tutulur
büyükçe pazılar açılır
*su bardağı ile yuvarlaklar kesilir
içine kıyma,karabiber,soğan,tuz ile yaptığımız içlerden konur
*hingallar yapımı bitince büyükçe bir tenceredeki kaynamakta olan suya boca edilirler
hingaller suya döküldüklerinde suyun üstünde kalırlar
*pişip pişmediği hingalin alt yüzünün çökmesinden anlaşılır resimde hingaller tencereye yeni atılmış halleridir, veya kapağı kapatılan tencere kaynadığında karıştırılır ikinci taşımda pişmiştir dişe yapışmaz halde olmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder